Dit is een artikel uit het NRC-archief

Sport

Expres of niet, verdediger Lucio trapt Maarten Stekelenburg K.O.

Lucio raakt Stekelenburg in het duel Inter-AS Roma dat in 0-0 zou eindigen. Foto AFP / Giuseppe CacaceLucio raakt Stekelenburg in het duel Inter-AS Roma dat in 0-0 zou eindigen. Foto AFP / Giuseppe Cacace

Is het wraak voor die door Brazilië dramatisch verlopen kwartfinale van het WK vorige zomer? Of gaat de notoire slager in de verdediging van de Goddelijke Kanaries en het Italiaanse Inter voor de bal? Alleen Lucio kan het antwoord geven.

Zeker weten we wel dat Maarten Stekelenburg vanochtend wakker werd in een Milanees ziekenhuis. Lucio’s schoen liet op zijn gelaat een open wond achter die gehecht moest worden. En omdat de Oranje-doelman even buiten bewustzijn raakte op het veld, moest hij 24 uur ter observatie blijven liggen. Geluk bij een ongeluk: van een jukbeenbreuk is geen sprake en zo erg als de keiharde botsing Petr Cech-Stephen Hunt was het niet.

http://youtu.be/JolIX4gJ_Xk