Dit is een artikel uit het NRC-archief

Wielrennen

Beenbreuk Robert Gesink kost hem WK en Lombardije

Wielrenner Robert Gesink heeft vandaag bij een val tijdens een training zijn bovenbeen gebroken. Dat meldt de Rabobankploeg. Dat betekent dat het WK in Kopenhagen en de Ronde van Lombardije aan hem voorbij gaan.

Gesink wordt momenteel onderzocht in een ziekenhuis in Doetinchem. Duidelijk is al dat hij de rest van dit wielerseizoen niet meer in actie zal komen.

Het is niet de eerste keer dit seizoen dat Gesink valt. Tijdens de eerste week van de Tour de France smakte de Rabokopman ook tegen het asfalt waarna hij niet meer met de besten meekon. Vorige week liet hij tijdens de Worldtourwedstrijd in Quebec met een tweede plaats zien weer in vorm te zijn. De bedoeling was dat hij als kopman naar het WK wielrennen ging.

Steven Kruiswijk is door bondscoach Leo van Vliet opgeroepen als vervanger. De wegrace tijdens het WK in Kopenhagen wordt op zondag 25 september verreden. Vorig jaar reed Kruijswijk het WK ook.