Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politiek

VN-Veiligheidsraad stemt in met VN-missie Libië en versoepeling sancties

De VN-Veiligheidsraad heeft ingestemd met de nieuwe VN-missie in Libië. Daarnaast heeft de raad besloten de sancties tegen het land te versoepelen zodat de belangrijkste instellingen hun werk weer kunnen hervatten na de Libische opstand.

Onder meer de nationale oliemaatschappij en de centrale bank worden hierdoor in staat gesteld hun activiteiten weer op te pakken. De VN-missie moet het Noord-Afrikaanse land weer op de been helpen na de omverwerping van het regime van Moammar Gaddafi.

De raad bestaande uit vijftien landen stemde unaniem in met de resolutie.