Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Zwitserse bank UBS verliest twee miljard door handelaar - verdachte gearresteerd

Construction workers erect an advertising banner for UBS, Switzerland's largest bank, the Singapore F1 Grand Prix race track in this September 24, 2010 file photo. Switzerland's UBS said on September 15, 2011 it had discovered that unauthorised trading by a trader in its investment bank has caused a loss of some $2 billion. UBS shares immediately tumbled 8 percent. REUTERS/Russell Boyce/Files (SINGAPORE - Tags: BUSINESS)
Construction workers erect an advertising banner for UBS, Switzerland's largest bank, the Singapore F1 Grand Prix race track in this September 24, 2010 file photo. Switzerland's UBS said on September 15, 2011 it had discovered that unauthorised trading by a trader in its investment bank has caused a loss of some $2 billion. UBS shares immediately tumbled 8 percent. REUTERS/Russell Boyce/Files (SINGAPORE - Tags: BUSINESS) UBS verliest twee miljard door onbevoegde handelaar. Foto Reuters / Russell Boyce

De Londense politie heeft een 31-jarige man gearresteerd op verdenking van fraude, nadat de Zwitserse zakenbank UBS bekend maakte dat het een verlies van twee miljard dollar heeft geleden.

De strop zou het werk zijn van een handelaar die niet bevoegd was om transacties te verrichten met dusdanig grote bedragen. Als gevolg van de actie vreest UBS in het derde kwartaal een verlies te moeten boeken.

Politiebronnen melden dat de man, een medewerker van de bank, in het centrum van Londen is aangehouden “op verdenking van fraude door misbruik van zijn positie”. De verdachte is in voorlopige hechtenis genomen terwijl het onderzoek loopt.

De bank geeft in een korte verklaring aan dat de hele zaak nog onderwerp is van onderzoek en geeft geen nader commentaar. Volgens UBS zijn er geen posities van cliënten aangetast.

Het aandeel UBS zakte vanochtend bijna tien procent na het nieuws en noteert na ruim een uur handel 5 procent lager.