Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Cultuur

Tocht door de Alpen levert magische beelden op

Alpen
Alpen

Gerard Kevorkian reed op zijn motorfiets door de Alpen en doorkruiste de grenzen tussen Italië, Zwitserland, Oostenrijk en Frankrijk binnen een paar dagen. Daar, op tegen de bergen op kronkelende wegen en middenin het wolkendek, maakte hij deze beelden.

Kevorkian (hier meer video’s van de beste man) weet zijn opnames prachtig te monteren en, voor wie er wel eens geweest is, een vleugje heimwee op te roepen. Onder meer het bergmassief de Silvretta, het hoogste punt van Oostenrijk de Großglockner en de Italiaanse Stelviopas komen langs. Hij gebruikt muziek van The Cinematic Orchestra (‘The Opening Titles, hier op Spotify) en Gabriel Yared (‘Where the Boundaries Are’, hier op YouTube).

Kijken op volledig scherm kan worden aanbevolen.