Vettel wint Grand Prix van Italië

Sebastian Vettel na zijn overwinning op het circuit van Monza.
Sebastian Vettel na zijn overwinning op het circuit van Monza. Foto Reuters / Stefano Rellandini

De Duitser Sebastian Vettel heeft de Grand Prix van Italië op zijn naam geschreven. De coureur van Red Bull bleef op het circuit van Monza de Brit Jenson Button (McLaren) en de Spanjaard Fernando Alonso (Ferrari) voor.

Lewis Hamilton (McLaren) finishte als vierde, voor Michael Schumacher (Mercedes).

Vettel, die van pole mocht vertrekken, verloor zijn eerste plaats bij de start even aan Alonso, die een stukje over het gras reed om als leider de eerste bocht in te gaan. Na vijf ronden nam Vettel het stokje vooraan alweer over van Alonso, waarna hij onbedreigd naar de zege reed. Zijn teamgenoot Mark Webber reed zijn voorvleugel stuk en finishte niet.

Door zijn achtste overwinning in dertien races is Vettel weer een stap dichter bij prolongatie van zijn wereldtitel. Hij heeft nu 284 punten; 112 meer dan Button. Er zijn nog zes races te gaan.