Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Wielrennen

Terugkijken: de hoogtepunten van de 9/11-herdenking in New York

In New York vond vanochtend de officiële herdenking van 11 september plaats. Omdat de aanslagen alweer tien jaar geleden plaatsvonden, spraken hoge gasten op de ceremonie, zoals Obama, Bush en oud-burgemeester Giuliani. De hoogtepunten op een rij.

De NOS compileerde een reeks korte clips van de belangrijkste momenten van de herdenking. Hieronder heb je de mogelijkheid te kijken naar achtereenvolgens de aankomst van de Obama’s en de Bushes, de opening van de ceremonie door burgemeester Bloomberg, de korte toespraak van Obama, de korte toespraak van Bush, het optreden van Paul Simon, het optreden van James Taylor en de korte toespraak van oud-burgemeester van New York Rudy Giuliani.