Heerenveen wint Derby van Noorden van Groningen

In het Abe Lenstra Stadion heeft Heerenveen vanmiddag met 3-0 gewonnen van Groningen. Daarmee behaalde de club zijn eerste overwinning van het seizoen.

Heerenveen en Groningen schotelden het publiek een matig duel voor, schrijft persbureau Novum. Geen van beide ploegen wist voor rust veel kansen te creëren. Voor de bezoekers nam Leandro Bacuna de enige echte mogelijkheid voor zijn rekening, maar doelman Brian Vandenbussche kwam goed uit. Aan de andere kant wist Dost Brian van Loo aanvankelijk ook niet te passeren. Op slag van rust kwam Heerenveen plots toch aan de leiding. Dost kopte een voorzet van Jeffrey Gouweleeuw binnen.

Na de onderbreking werd het niveau niet veel beter, al wist Heerenveen in de counter af en toe voor gevaar te zorgen. Na een uur viel dan ook de 2-0 van Assaidi. De buitenspeler kreeg de bal mee van Sven Kums, die profiteerde van knullig balverlies.

Groningen probeerde het tij te keren met het inbrengen van debutant David Texeira. De Uruguayaan was nog dicht bij met een halve volley, maar dat was zo’n beetje het enige serieuze wapenfeit van de bezoekers. In de slotfase wist Djuricic uit een van de vele kansen voor de Friezen nog de 3-0 te noteren

Met de overwinning stijgt de Friese club met vijf punten naar de dertiende plaats. Groningen heeft een punt minder en bezet de vijftiende stek.

In de Eredivisie worden vandaag nog drie wedstrijden gespeeld. Om 14.30 uur treffen VVV en PSV elkaar. NAC neemt het dan op tegen Feyenoord. Vervolgens staat om 16.30 de wedstrijd tussen Excelsior en FC Utrecht op het programma.