Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Gewapende mannen vermoorden Britse man in Kenia

Gewapende mannen hebben een Britse man gedood en zijn vrouw ontvoerd uit een resort in het noorden van Kenia, bij de grens met Somalië. Dat heeft een diplomaat uit hoofdstad Nairobi vandaag gezegd tegen persbureau AP.

Het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft bevestigd dat de twee werden aangevallen en dat een van hen vermoord is, maar verder commentaar werd achtergehouden. Volgens de diplomaat braken de aanvallers vannacht in bij de accomodatie van Kiwayu Safari Village, zo’n vijftig kilometer ten noorden van het eiland Lamu (kaart), waar de twee verbleven. Meer informatie liet de diplomaat, die anoniem bleef, niet los. Ook de Keniase politie en het resort lieten zich tegenover AP niet uit over de zaak.

Onduidelijk is nog of de aanvallers uit Somalië of Kenia afkomstig zijn. Een dergelijke aanval is zeldzaam in het land.