Feyenoord wint bij NAC, PSV morst punten in Venlo

Feyenoord heeft vanmiddag in de uitwedstrijd tegen NAC direct profijt gehad van aankoop Otman Bakkal. Hij scoorde de gelijkmaker in de wedstrijd die uiteindelijk met 1-3 gewonnen werd. Bakkals oude club, PSV speelde ondertussen met 3-3 gelijk tegen VVV.

Middenvelder Robbert Schilder bracht in de zevende minuut van de wedstrijd NAC op voorsprong, waarna Bakkal zorgde voor de 1-1 ruststand. Feyenoord ging na de thee op zoek naar de voorsprong, die na een uur spelen kwam via El Ahmadi. Een andere aanwinst, de Zweed John Guidetti, zorgde vlak voor tijd vanaf de strafschopstip voor de eindstand: 1-3.

PSV morst punten bij VVV

Er leek voor PSV geen vuiltje aan de lucht toen Toivonen (in de elfde minuut) en Mertens (34’) de Eindhovenaren op 0-2 zetten. De Regt (48’), Nwofor (52’) en Yoshida (54’) bogen de achterstand echter binnen enkele minuten om naar een voorsprong voor de club uit Venlo: 3-2. Vooral de goal van Yoshida (beelden hieronder) was erg fraai.

Bouma bracht de twee ploegen in de 76e minuut weer op gelijke hoogte, waarna een slotoffensief van PSV volgde. VVV’er Meeuwis moest in de 83e minuut nog met rood naar de kant, maar het bleef bij een gelijkspel.

http://www.youtube.com/watch?v=P9rn8n331U8

Heerenveen verslaat Groningen, Utrecht wint bij Excelsior

Eerder vandaag won sc Heerenveen de derby tegen FC Groningen met 3-0.

De laatste wedstrijd van deze speelronde ging tussen Excelsior en FC Utrecht. Het team uit de Domstad won met 2-3. Excelsior kwam nog wel op 1-0 via Oost, maar door goals van Asare, Vorstermans en nogmaals Asare trok Utrecht de overwinning naar zich toe. Broerse deed in de 67e minuut nog iets terug voor de Rotterdammers, maar het bleef bij die ene aansluitingstreffer. Excelsior wacht nog altijd op de eerste overwinning van het seizoen.

Ajax staat na dit weekend bovenaan in de Eredivisie, omdat het gisteren won en concurrent FC Twente (nu op de derde plek) verloor. AZ staat tweede, Feyenoord vierde en PSV vijfde. NAC is hekkensluiter. Dit is de nieuwe tussenstand.