Djokovic ontmoet Nadal in finale US Open - Williams tegen Stosur

Serena Williams na de winst op Caroline Wozniacki. Foto AFP / Patrick McDermott

Net zoals vorig jaar treffen Novak Djokovic en Rafael Nadal elkaar in de finale van de US Open. Bij de vrouwen gaat de strijd tussen Serena Williams en Samantha Stosur.

Nadal won vannacht op Flushing Meadows in vier sets van Andy Murray: 6-4 6-2 3-6 6-2. Eerder op de avond versloeg Djokovic in een spannende wedstrijd Roger Federer, nadat deze in de vijfde set twee matchpoints niet wist te benutten.

Vorig jaar versloeg Nadal Djokovic in de finale van de US Open, maar dit jaar geldt Djokovic als favoriet. De Serviër, de nummer één van de wereld, won de laatste vijf wedstrijden van Nadal en pakte dit jaar al twee Grand Slam-titels.

Williams neemt het op tegen Stosur

Ook Serena Williams en Samantha Stosur wisten zich vannacht te plaatsen voor de finale. Met elf aces won Williams met 6-2 6-4 overtuigend van Caroline Wozniacki, de nummer één van de wereld. De Australische Stosur zette Angelique Kerber met 6-3 2-6 6-2 aan de kant.

De wedstrijd tussen Williams en Stosur wordt vanavond gespeeld. Bij winst zou het de 14e Grand Slam-titel van Williams worden. Voor Stosur is het de tweede keer dat ze in een finale van een Grand Slam staat. In 2010 verloor ze de eindstrijd op Roland Garros.

De finale tussen Djokovic en Nadal wordt maandag gespeeld.