Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Terrorisme

7 dingen die je nog niet wist over de oorlog tegen het terrorisme

Een kind bekijkt posters van Osama bin Laden in de Pakistaanse stad Quetta. Foto Reuters / Naseer Ahmed

Met het plaatsvinden van de aanslagen van 11 september kreeg het Westen te maken met een nieuwe vijand: moslimterroristen. President Bush riep de ‘oorlog tegen terreur’ uit. Daarover is al veel geschreven, maar er zijn nog genoeg opmerkelijke anekdotes.

De journalisten Eric Schmitt (The New York Times) en Thomas Shanker (The Times) volgden de afgelopen tien jaar de oorlog tegen het terrorisme op de voet. Hun verhalen en ervaringen zijn nu gebundeld in het nieuwe boek ‘Counterstrike: The Untold Story of America’s Secret Campaign Against Al Qaeda’. In een artikel op de website van Foreign Policy zetten de auteurs, om je lekker te maken voor hun boek, zeven zaken op een rij die je nog niet wist over de oorlog tegen terreur: