Zomers warm

Ook de tweede zaterdag in september wordt zomers warm. Door aanvoer van warme lucht uit Frankrijk wordt het 22 graden op de Wadden, 25 graden in Groningen en 28 graden in Limburg. De dag begint grijs met wolken, nevel en mist. In de middag breekt de zon door, het laatst in het noorden van het land, maar er ontstaan stapelwolken die lokaal al kunnen uitgroeien tot een onweersbui. Meer onweersbuien worden in de avond vanuit het westen verwacht, lokaal met flink wat regen en windstoten.

Zondag wordt het in de minder warme lucht 19 graden aan zee en 23 graden in het oosten van het land. De zon laat zich af en toe zien. Vooral later op de dag worden weer enkele buien verwacht.

Maandag wordt onstuimig. Door de invloed van een depressie bij Schotland met de restanten van tropische cycloon Katia trekt de zuidwestenwind aan tot vrij krachtig boven land en tot hard langs de kust. In de loop van de dag valt er af en toe een bui. Het wordt 18 tot 21 graden.

De dagen daarna verlopen wisselvallig met wolken, een beetje zon en enkele buien. Daarbij blijft het dinsdag en woensdag stevig waaien uit het westen en wordt het overdag niet warmer dan een graad of 16. Vrijdag en zaterdag verlopen weer wat rustiger en droger, maar mooi nazomerweer zit er ook dan niet in.