Witte egel

An albino hedgehog walks in the Zoo of the Botanical Garden (Dendrarium) in the Russian Black Sea resort of Sochi, on September 5, 2001. The hedgehog was found at one of the construction sites of the 2014 Winter Olympics . AFP PHOTO / MIKHAIL MORDASOV
An albino hedgehog walks in the Zoo of the Botanical Garden (Dendrarium) in the Russian Black Sea resort of Sochi, on September 5, 2001. The hedgehog was found at one of the construction sites of the 2014 Winter Olympics . AFP PHOTO / MIKHAIL MORDASOV AFP

In de dierentuin van de Russische stad Sotsji loopt nu een albino egel rond. Witte egels met rode ogen zijn heel zeldzaam; maar één op de tienduizend egels is een albino. Deze egel werd gevonden op de plek, waar de Russen gebouwen neerzetten voor de Olympische Winterspelen in 2014. In Nederland komen ook albino-egels voor, vooral in Limburg