‘Veerboot met 600 mensen zinkt voor kust van Zanzibar’

Een veerboot met meer dan zeshonderd mensen aan boord is afgelopen nacht gezonken bij het Tanzaniaanse eiland Zanzibar. Gevreesd wordt dat veel van de honderden opvarenden het drama niet hebben overleefd.

Een lokale functionaris zei vanochtend tegen persbureau AFP dat er 600 mensen door de veerboot vervoerd werden en dat er 250 overlevenden zijn. Persbureau AP meldt dat er ongeveer 380 mensen worden vermist. Reden van het zinken van de boot zou zijn geweest dat de boot overbelast was en te veel passagiers vervoerde, aldus een van de regeringsfunctionarissen tegenover AFP.

Een inwoner van Zanzibar meldde vanochtend op Twitter dat er zeker zeven mensen gered zijn, waaronder een 7-jarig meisje. Volgens Mikhail Romano waren er wel duizend mensen aan boord van de ferry.

Twitter avatar Arabinizer Mikhail romano Everybody is Hopeful that more survivors will turn up so far so good only 7 have been pulled out alive , #Tanzania #ZanzibarBoatAccident

Reddingsteams van de marine en politie op Zanzibar zijn naar de rampplek gestuurd om de zoektocht naar andere overlevenden te vervolgen. De directeur van het havenbedrijf van Zanzibar zei tegen AFP dat er een onderzoek is ingesteld naar het kapseizen van de veerboot. De boot zou vier uur na vertrek gezonken zijn.


Grotere kaart weergeven