Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Media

Unieke beelden van reddingsactie 9/11 vanaf boot op de Hudson

9/11 zien gebeuren terwijl je met je boot op de Hudsonrivier in New York vaart. Het overkwam een kapitein op die dramatische ochtend in 2001. RTL Nieuws heeft exclusieve beelden gepubliceerd van de reddingsactie die hij op touw zette.

Amerika-correspondent Erik Mouthaan van RTL beschrijft op zijn blog wat op onderstaande beelden, ooit geschoten voor een reportage van het Duitse RTL-programma ‘Extra’, te zien is:

“De camera gaat aan vlak voordat het tweede gebouw instort. Het zijn ongelooflijke beelden. Op het moment dat de kapitein van de boot doorheeft dat er mensen geëvacueerd moeten worden, zet hij de koers in richting de pier die vlak naast het World Trade Center lag. Boten als de zijne, hebben bijna een half miljoen mensen uit Lower Manhattan weggehaald die dag.”