Top 2000 begint in heelal

André Kuipers opent de Top 2000 dit jaar vanuit de ruimte. De astronaut is fan van het jaarlijkse evenement van Radio 2, dat vanaf Eerste Kerstdag wordt uitgezonden. Vorig jaar presenteerde Kuipers ook al één uur van de Radio 2 ‘stemfinaledag’. Dat is de laatste dag dat luisteraars kunnen stemmen op hun favoriete liedjes.

„Het was een zeer geanimeerd uur waarin hij zijn favoriete liedjes ten gehore bracht. We kregen door die uitzending goed contact en wilden allebei zoiets nog een keer te doen. De ESA vond het initiatief ook leuk, waardoor het zo geregeld was”, aldus een woordvoerder van Radio 2. Dit jaar zit Kuipers vanaf begin december in de ruimte en mist hij de Top 2000. Tijd voor Twee-presentator Bert Haandrikman beloofde hem een usb-stick met de complete liedjeslijst. „Het is gelukt om alle nummers erop te krijgen dus hij kan daarboven meezingen met alle klassiekers”, aldus de woordvoerder. De Top 2000 start dit jaar op 25 december om 12.00 uur ’s middags. (NRC)