Onnavolgbare Italiaanse zuren

Wie geen enkele twijfel wil hebben over de receptuur van zijn Rosso di Montalcino kiest bijvoorbeeld die van Azienda Agricola Le Ragnaie. Niet in de laatste plaats omdat er voor de bereiding ook geen gebruik is gemaakt van andere ongewenste ingrediënten. Onkruid-, insectenverdelgers en kunstmest zijn achterwege gelaten en ook de inzet van sulfiet is tot een minimum beperkt: bij Le Ragnaie worden de biologische wijnmaakbeginselen aangehangen.

Vandaar dat u in de 2009-oogst kunt kennismaken met sangiovese in zijn meest pure vorm. In dit geval leidt dat tot frisse, rijpe kersen plus die onnavolgbare, karakteristieke Italiaanse zuren. Er zijn milde roostertoontjes en gefruite paddestoelen.

Le Ragnaie heeft geen hulp van buitenaf nodig, want deze rosso is van zichzelf fijnzinnig, doordrinkbaar, elegant en schandalig lekker. Bovendien is het een geweldige wijn nu het seizoen van de wilde eenden weer is aangebroken. Oer-Hollands stukje Gouda na en het feest is compleet.

Rosso di Montalcino 2009 Azienda Agricola Le Ragnaie, 16 euro. Verkerk Wijnimport. verkerk-wijnimport.nl