Nadal en Murray bereiken halve finales US Open in New York

Nadal in actie tijdens zijn kwartfinalepartij tegen Andy Roddick. Foto Reuters / Jessica Rinaldi

Rafael Nadal en Andy Murray hebben gisteravond de halve finales van de US Open bereikt. Nadal boekte een gemakkelijke overwinning op Andy Roddick, terwijl Murray beduidend meer moeite had met de Amerikaan John Isner.

Roddick, de laatste Amerikaanse tennisser in het mannentoernooi, was kansloos tegen de als tweede geplaatste Nadal. De Spaanse titelverdediger had slechts 1 uur en 53 minuten nodig om met 6-2, 6-1, 6-3 te winnen. Nadal brak de opslag van Roddick, die last had van een bovenbeenblessure, in totaal vijf keer.

Murray heeft handen vol aan John Isner

Andy Murray moest meer moeite doen dan Nadal en had zijn handen vol aan de Amerikaan John Isner, maar won uiteindelijk wel in vier sets: 7-5, 6-4, 3-6, 7-6. Voor Murray is het de eerste keer in zijn carrière dat hij bij alle vier de grandslams in een jaar tenminste de halve finale bereikt. Hij speelt nu vanavond om 20.45 uur Nederlandse tijd tegen Nadal. Om 18.00 uur treffen Djokovic en Federer elkaar in de andere halve finale van het mannentoernooi.

De halve finales bij de dames worden begin van de nacht Nederlandse tijd gespeeld. Daarin komt de Duitse Angelique Kerber uit tegen de als negende geplaatste Australische Samantha Stosur. De tweede halve finale is een echte kraker en gaat tussen Caroline Wozniacki, de nummer één van de wereld, en drievoudig US Open-winnares Serena Williams.