’192 lichamen gevonden na zinken veerboot Zanzibar’

Hulpverleners op Zanzibar dragen het lichaam van een slachtoffer aan land. Foto Reuters / Beatrice Spadacini

Minstens 192 mensen zijn overleden als gevolg van het zinken van een veerboot vanochtend vroeg bij het Tanzaniaanse eiland Zanzibar. De verwachting is dat het dodental nog fors zal stijgen.

Het bericht over de 192 doden komt van persbureau Reuters. 606 mensen hebben de ramp overleefd.

Boot te zwaar beladen

De boot zonk vanochtend bij sterke stroming op open zee tussen Tanzania en het eiland Pemba, ten noorden van Zanzibar. De veerboot zou veel te zwaar beladen zijn. Een van de overlevenden vertelde dat vanwege de zware belading enkele mensen ervan afzagen aan boord te gaan toen het schip nog in de haven van Dar es Salaam lag.

Op de kades van Stone Town op Zanzibar stonden duizenden mensen te wachten op nieuws. Een man schreeuwde volgens persbureau Novum dat hij 25 familieleden had verloren, onder wie zijn zusters, zijn vrouw en zijn kleinzonen. Veel aanwezigen waren woedend dat het schip de haven had mogen verlaten.


Grotere kaart weergeven