Kort Sport

Fenerbahçe speelt definitief niet in Champions League

Rotterdam. De van omkoping verdachte Turkse voetbalclub Fenerbahçe mag definitief niet deelnemen aan de Champions League. Het internationale sporttribunaal CAS heeft het beroep van Fenerbahçe tegen de uitsluiting van de club door de Turkse voetbalbond gisteren afgewezen. Fenerbahçe is de spil in een omvangrijk omkoopschandaal in het Turkse voetbal dat in juli aan het licht kwam. Ruim dertig spelers en clubbestuurders zitten momenteel vast op beschuldiging van manipulatie van wedstrijden, inclusief Fenerbahçe-voorzitter Yildirim. De Turkse bond heeft nog geen maatregelen genomen in het omkoopschandaal, maar besloot onder zware druk van de Europese voetbalunie UEFA vorige maand wel landskampioen Fenerbahçe terug te trekken uit de Champions League. (AP)

Gesink tweede achter Gilbert in Québec

Rotterdam. De Nederlandse wielrenner Robert Gesink is gisteren in de Grote Prijs van Québec tweede geworden, achter de Belg Philippe Gilbert. In de finale van de koers leek Gesink de uit een grote kopgroep ontsnapte Gilbert nog terug te halen, maar hij kwam net tekort. Met zijn zege in Canada, een wedstrijd die deel uitmaakt van de World Tour, is Gilbert ook de nieuwe nummer één op de wereldranglijst van wielerunie UCI. Gilbert won eerder dit jaar onder andere Luik-Bastenaken-Luik, de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en een etappe in de Tour de France. (NRC)