'Ik zei: gooi een keer een steentje tegen mijn raam'

Datingsite Paiq koppelt wekelijks voor Lux twee singles. Deze week David en Linda.

Voor

David: „Mijn eerste vriendin was een vriendin van mijn zus. Ik heb vijf zussen, mijn vader en ik zaten samen tussen de vrouwen. Je leert daar wel van. Bijvoorbeeld: je moet een vrouw altijd het gevoel geven dat je naar haar luistert. Dan zit je goed.”

Linda: „Mijn ex werkte zeven dagen per week om zo snel mogelijk miljonair te worden. Hij was ondernemer. Op den duur was alleen het beste en het duurste nog goed genoeg. Sommige vrouwen dromen misschien van zo’n leven, maar ik niet.”

Hij: „Ik bleef vaak bij mijn vriendin slapen, en dat liep uit op samenwonen. Na twee jaar stopte ik met mijn opleiding – ik deed journalistiek, maar ik vond alleen columns schrijven leuk en wilde later liever een echte baan. Ik begon een nieuwe studie en verbrak toen ook de relatie. Het was wel klaar.”

Zij: „Ik werk in de ouderenzorg en wil na mijn studie misschien een particulier verzorgingshuis opzetten. Ik vind het dankbaar werk.”

Hij: „Een vrouw moet weerstand bieden, avontuurlijk zijn. Ik hou niet van popjes.”

Zij: „Ik ben nogal chaotisch, dus een strakke planner past niet bij mij. Een relaxed type is beter, met een mediterrane look.”

Hij: „Zo’n blind date lijkt me super lachen.”

Zij: „Als het klikt, leuk. Maar anders ben ik zo weg.”

Na

Hij: „Donker haar had ze, en zo’n rode jas met grote zwarte knopen. Echt een leuk, aantrekkelijk meisje.”

Zij: „Hij zei al na vijf minuten: ‘Whoa, wat zie jij d’r leuk uit.’ Nou, bedankt, zei ik. Ik vond het een beetje gek. Had hij een lelijker meisje verwacht of zo?”

Hij: „Ze speelt gitaar, net als ik, we sporten allebei, en ze had zich aangemeld voor couchsurfing. Dat wil ik ook gaan doen. Je krijgt dan onbekenden te logeren bij wie jij ook weer welkom bent.”

Zij: „Hij heeft allerlei studies gedaan en overal gewoond. Grappig. Ik ben altijd in de buurt van mijn geboorteplaats gebleven.”

Hij: „Ze bestelde iets van drie keer Chardonnay, en volgens mij voelde ze ’m wel. Ze ging steeds meer praten, verhalen waarbij ik soms dacht: okee... Heel melig.”

Zij: „Het was gezellig, maar ik was best afstandelijk. Ik was ook degene die besloot om een einde aan de avond te maken.”

Hij: „Rond elf uur was het terras verlaten. Het leek mij leuk om weg te rennen zonder te betalen, zomaar, maar dat kwam er niet van. Ik gaf haar drie zoenen en zei: gooi een keer een steentje tegen het raam, dan kun je koffie komen drinken. Ze woont vlakbij me in de buurt.”

Zij: „Ik wil wel een keer koffie met hem drinken, maar ik zie hem niet als potentiële vriend. Ik vond hem niet zo knap. Hij had niet veel haar – hij is lichtblond denk ik, maar hij wordt kaal en had alles afgeschoren. Ik val kennelijk toch op donkerharige mannen.”

Meedoen aan deze rubriek? Ga naar: paiq.nl/lux