Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Cultuur

Ground Zero nu en straks

Bron NYT

Na jaren van discussie wat te doen op Ground Zero, zal Obama morgen het 9/11 monument plechtig onthullen in aanwezigheid van familieleden van de bijna 3.000 slachtoffers.

Tien jaar later is het gedenkteken het enige wat af is op de plaats waar de WTC-torens werden weggevaagd. Het memorial plaza, met een van de grootste fonteinen ooit gemaakt, ligt in het hart van Ground Zero.

Wat komt er nog meer op Ground Zero?

  1. Een groot ondergronds museum
  2. Een groot knooppunt van de regionale treinen, inclusief entreegebouw.
  3. 55.000 vierkante meter aan winkels, en vier kantoortorens van beroemde architecten als Foster, Rogers en Fumihiko Maki

De gebouwen moeten rond 2020 af zijn.

The New York Times maakte twee video’s over de plannen voor Ground Zero. Klik op onderstaand beeld om naar de video’s te gaan.

Voor wie maar geen afscheid kan nemen van de Twin Towers is er de app 110 Stories. Als je je smartphone goed richt, worden de torens over het stadsbeeld heen geprojecteerd. Daar kun je vervolgens een foto van maken en e-mailen.