Grote brand in Rotterdams partyschip zorgt voor overlast

Het in Rotterdam gelegen partyschip Tourmalijn ging vannacht in vlammen op. Foto screenshot YouTube / RTV Rijnmond

Een partyschip in Rotterdam is vannacht getroffen door een zeer grote brand. Toen de brand uitbrak waren geen personen aan boord. Er zijn voor zover bekend geen gewonden gevallen.

Het schip, de River ZZ, ligt in de Koningshaven, in het centrum van de Maasstad. Volgens de hulpdiensten is de brand rond half drie vannacht ontstaan aan de achterzijde van het schip, aldus persbureau Novum. Hoewel de brandweer volgens RTV Rijnmond direct met groot materiaal uitrukte, was al snel duidelijk dat het schip niet meer te redden was.

De brand werd sinds vanochtend vroeg bestreden vanaf het water en de kade. Om negen uur kon het sein brand meester worden gegeven. De bluswerkzaamheden werden bemoeilijkt doordat het vanwege de hitte en de sterke rookontwikkeling lastig was het schip te betreden.

Er zijn door de brandweer geen gevaarlijke concentraties schadelijke stoffen gemeten. De brandweer verwacht nog enkele uren nodig te hebben voor het nablussen. De oorzaak van de brand is nog onbekend. Daarnaar wordt onderzoek gedaan.

De River ZZ was volgens de eigenaren het grootste partyschip van Europa. Het werd in 1959 gebouwd en werd vorige week tijdens de Wereldhavendagen opnieuw geopend.