Gaddafi in nieuwe audioboodschap: blijf vechten

Een cartoon van Gaddafi achter de tralies wordt vastgehouden tijdens een protestbijeenkomst in Benghazi eind augustus. Foto Reuters / Esam Al-Fetori

In een nieuwe audioboodschap heeft de verdreven Libische leider Moammar Gaddafi zijn aanhangers opgeroepen in opstand te komen en om te vechten, ‘omdat dit het uur U is’.

Gaddafi roept in de boodschap zijn aanhangers op om te vechten en zegt dat zij die dat niet doen naar de hel zullen gaan. De boodschap werd vandaag meermalen uitgezonden op het radiostation van Bani Walid, een van Gaddafi’s laatste bolwerken.

Woestijnstad Bani Walid wordt al dagen omsingeld door de Libische rebellen. Vandaag voerde de NAVO zeker vijf luchtaanvallen uit op de stad. De nieuwe gevechten zijn de hevigste sinds dagen. Bani Walid ligt 150 kilometer ten zuidoosten van Tripoli.