FC Twente verliest van Roda JC - AZ rekent af met Vitesse

FC Twente heeft op bezoek bij Roda JC de eerste nederlaag van dit seizoen geleden. De ploeg van trainer Co Adriaanse ging met 2-1 onderuit. AZ heeft vandaag overtuigend afgerekend met Vitesse. De ploeg van trainer Gertjan Verbeek was met 4-0 een maatje te groot.

De 4-0 stand was al bij rust bereikt door treffers van Pontus Wernbloom (2), Roy Beerens en Rasmus Elm. AZ komt door de zege op twaalf punten en gaat aan kop in de Eredivisie. Vitesse staat achtste met zeven punten.

Roda JC - FC Twente
FC Twente blijft na vijf duels op twaalf punten staan. Roda heeft zeven punten. Marc Janko opende de score voor Twente, maar Ruud Vormer en Mitchell Donald bezorgden de Limburgers de overwinning, zo schrijft persbureau Novum.

Bij Twente werd het vertrek van Bryan Ruiz opgevangen door Leroy Fer, waardoor de rechterkant open bleef voor lopende mensen. De ploeg kreeg in de openingsfase echter weinig ruimte en wist slechts af en toe gevaarlijk te worden voor het doel van Pawel Kieszek, die de voorkeur kreeg boven Mateusz Prus.

Ola John vond bijna Janko en Luuk de Jong, maar de aanvallers misten de bal. Roda was zelf echter ook niet dreigend en het was Twente dat na 35 minuten alsnog de leiding nam. Kieszek wist een schot van Willem Janssen niet onder controle te krijgen, waardoor Janko kon profiteren.

Roda was echter wakker geschud en had direct een antwoord paraat. Na een mooie aanval kon Vormer binnenschieten op aangeven van Donald. In de tweede helft nam de thuisploeg zelfs een voorsprong, nadat Jimmy Hempte Donald op maat bediende. Twente nam maatregelen door verdediger Peter Wisgerhof te vervangen door aanvaller Steven Berghuis.

Een offensief bleef verrassend genoeg uit, mede door de counters van Roda. Douglas haalde een bal van de lijn en invaller Sanharib Malki zag oog in oog met Nikolai Mihaylov zijn bal naast het doel verdwijnen. Ajax kan bij winst op Heracles Almelo de koppositie weer overnemen.