Djokovic wint van Federer in spannende halve finale US Open

Ontlading bij Novak Djokovic. Foto AFP / Matthew Stockman

Novak Djokovic heeft zich geplaatst voor de finale van de US Open. De Serviër overleefde twee matchpoints en won in de halve finales van Roger Federer. Het werd 6-7, 4-6, 6-3, 6-2, 7-5.

De Servische nummer een van de wereld neemt het maandag op tegen Rafael Nadal of Andy Murray.

De partij leek op een herhaling van de halve finale van vorig jaar in New York tussen Djokovic en Federer, schrijft persbureau Novum. De Zwitser had toen, net als vandaag, twee wedstrijdpunten. Federer wist die opnieuw niet te benutten.

De eerste set was van een hoogstaand niveau. Djokovic en Federer deden weinig voor elkaar onder, waardoor breekkansen uitbleven. In de tiebreak knokte Federer zich echter langs zijn opponent. Ook in de tweede set bleek Federer iets doortastender. Na een vroege break liet hij Djokovic nog wel terugkomen tot 3-3, maar daarna liep hij opnieuw uit.

Federer leek Djokovic daarna in de tang te hebben, maar de foutenlast van de vijfvoudig winnaar van de US Open nam plots toe. Djokovic profiteerde optimaal en kwam snel terug tot 2-2 in sets. Federer rechtte in het beslissende bedrijf echter zijn rug en kreeg bij 5-3 twee wedstrijdpunten.

Djokovic werkte die echter weg en kwam opnieuw sterk terug. Hij pakte de opslag van Federer af en sleepte even later ook de wedstrijd in de wacht. Djokovic won dit jaar al de Australian Open en Wimbledon.