Citaten

„Wie had er géén contact met de Gaddafi’s? Maar al die mensen houden nu allemaal hun mond. Zó hypocriet.”

Ex-fotomodel Talitha van Zon, Algemeen Dagblad, 5 september.

„Je kunt dingen dicteren aan gedisciplineerde culturen. Maar bij Grieken is dat vragen om rebellie. Als je met Grieken iets wilt bereiken, moet je ze de indruk geven dat ze als partners meewerken aan een gezamenlijke inspanning. Dán zullen ze dingen uitvoeren.”

Griekenlandexpert Renée Hirschon, de Volkskrant, 5 september.

„Ik weet niet hoe dat bij anderen en hun verliefdheid gaat, maar bij mij was het zo dat ik me er niet van dag één van bewust was. Het was toen nog geen relatie. Laat staan dat ik me er al een toekomst bij kon voorstellen. Als iedereen met al die onduidelijke gevoelens meteen naar zijn baas gaat stappen....We blijven wel mensen.”

GroenLinks-Kamerlid Mariko Peters, Trouw, 7 september.

„Als je niet kan vergeven, blijf je eeuwig in je slachtofferrol.”

Hank Heijn, weduwe van de vermoorde Gerrit Jan Heijn, steunt een initiatief tot een gratieregeling voor levenslanggestraften, in Nieuwsuur (NOS/NTR), 7 september.

„Natuurlijk kun je terrorisme nooit helemaal overwinnen. Er zullen meer terroristische aanslagen komen. Al-Qaeda zal nog wel wat slagen winnen, maar het heeft de oorlog verloren.”

Dominique Moïsi, oprichter en adviseur van het Franse Instituut voor Internationale Betrekkingen, The New York Times, 7 september.

Twee aanhoudingen Berlijn voorkomen mogelijke aanslag. Weer verijdeling misschien. Terrorisme is teken van zwakte. Mislukte aanslag helemaal

Oud-Kamerlid Arend Jan Boekestijn (VVD) twittert, 8 september.