Ajax herovert koppositie Eredivisie na krappe zege op Heracles

Ajax heeft de koppositie in de Eredivisie heroverd. De ploeg van trainer Frank de Boer won de uitwedstrijd bij Heracles Almelo nipt met 3-2.

Siem de Jong (2) en Miralem Sulejmani scoorden voor de Amsterdammers. Willy Overtoom en Glynor Plet vonden aan de andere kant het net. Invaller Lorenzo Ebecilio kreeg nog rood bij de bezoekers.

Ajax gaat nu alleen aan de leiding met dertien punten uit vijf duels. AZ en FC Twente, dat eerder vandaag met 2-1 verloor van Roda JC, volgen op een punt. Heracles staat elfde met vijf punten.

De Amsterdammers hadden voor rust een licht overwicht, maar het was Heracles dat iets gevaarlijker was, schrijft persbureau Novum. De thuisploeg kwam dan ook op voorsprong na een half uur. De inlopende Overtoom schoot een lage corner binnen. Ajax kwam op slag van rust wel langszij via De Jong, die een inzet van Sulejmani nog een tikje meegaf.

De Jong noteerde twintig minuten na de onderbreking ook zijn tweede treffer van de avond. Hij kon binnentikken nadat doelman Remko Pasveer een schot van Derk Boerrigter ongelukkig had losgelaten. Sulejmani zorgde tien minuten voor tijd voor de beslissing met een mooie stift. Ook na de 3-2 van Plet en de domme rode kaart van Ebecilio werd het vervolgens niet meer spannend.