Zorgen over EK-stadions

De UEFA heeft veel twijfels over de veiligheid van de stadions voor het EK voetbal in Polen en Oekraïne.

De Europese voetbalbond UEFA maakt zich zorgen over de veiligheid in de acht stadions die volgend jaar voor het EK worden gebruikt. Hoofd veiligheid van de UEFA, Marc Timmer, liet dat gisteren weten in een interview met persbureau AP. De UEFA houdt de bouw continu in de gaten om ervoor te zorgen dat aan alle minimumeisen wordt voldaan.

Volgens Timmer zijn bij alle stadions voor het EK in Polen en Oekraïne op verzoek van de UEFA aanpassingen gedaan. Dat bezorgt de Europese voetbalbond hoofdpijn, stelt hij. „Tot een stadion helemaal af is, weet je nooit wat er gaat gebeuren. Ze kunnen veranderingen aanbrengen in de plannen.” Eerder dit jaar besloot de UEFA al dat het Miejski-stadion (capaciteit: 43.000) in het Poolse Poznan uit veiligheidsoogpunt nooit meer dan voor de helft mag zijn gevuld. In het stadion staan drie EK-duels gepland. Timmer: „We hebben veel druk uitgeoefend om de situatie te verbeteren.” (AP)