Wilders: Rutte moet werk maken van uit euro zetten Griekenland

Wilders, op 23 juni van dit jaar gefotografeerd in de Amsterdamse rechtbank. Foto AP / Robin Utrecht

Geert Wilders wil dat premier Rutte serieus werk gaat maken van het uit de eurozone zetten van Griekenland. Dat liet de PVV-voorman vanmiddag op Twitter weten.

Wilders reageert met zijn opmerkingen op een ingezonden brief van Rutte en minister van Financiën De Jager. Die schreven gisteren in The Financial Times dat in de toekomst de “ultieme sanctie” voor landen die hun begroting herhaaldelijk laten ontsporen verwijdering uit de eurozone zou moeten zijn. Wilders zegt in een reactie tegenover de NOS dat hij vreest dat Rutte en De Jager alleen maar “mooie woorden” hebben gesproken en roept ze op de daad bij het woord te voegen. “Daarmee los je de crisis niet op. We hebben nu actie nodig: Griekenland eruit”, aldus Wilders.

Twitter avatar geertwilderspvv Geert Wilders Geen woorden maar daden. Rutte moet niet alleen roepen dat landen uit de euro moeten maar Griekenland er nu uitzetten! http://t.co/uFh1fjs

De PvdA zegt tegen de NOS dat de partij net als Rutte vindt dat een land in een uiterst geval uit de euro gezet moet kunnen worden. Wel noemt PvdA-woordvoerder Plasterk de lijn van Rutte “rommelig”. “Hij lijkt te zwalken. Op de even dagen is hij voor Europa, op oneven dagen tegen.”