Weer tennis op US Open: Nadal en Murray door

Na de vele regen van afgelopen dagen werd er gisteren weer gespeeld.

Na twee dagen aanhoudende regenval kon er gisteren eindelijk weer worden getennist op de US Open. De Schotse topper Andy Murray bereikte de kwartfinale door het Amerikaanse talent Donald Young in drie snelle sets te verslaan: 6-2, 6-3, 6-3.

Ook Rafael Nadal wist zich te plaatsen voor de kwartfinales. De Spaanse titelverdediger versloeg de Luxemburger Gilles Müller na een moeilijke eerste set uiteindelijk vrij eenvoudig: 7-6, 6-1 en 6-2. Nadal begon de eerste set met een 3-0 achterstand, nadat de partij woensdag was afgebroken.

Bij de vrouwen plaatste de Amerikaanse Serena Williams zich voor de halve finales. Zij versloeg de Russische Anastasia Pavlyuchenkova (7-5 en 6-1). De als negende geplaatste Australische Samantha Stosur zorgde voor een stunt door de als tweede geplaatste Russische Vera Zvonareva te verslaan: 6-3 en 6-3.

Door aanhoudende regenval werd er dinsdag en woensdag amper getennist op de US Open. Tennissers liepen gefrustreerd rond, toeschouwers kwamen voor niets en de toernooiorganisatie zat in de stress. Het is de eerste keer sinds 1971 dat er twee opeenvolgende dagen verregenden op de US Open, aldus de The New York Times. Voor dit weekend wordt er nog veel regen voorspeld. Het speelschema is door het slechte weer in de war geschopt. Er is een grote kans dat de finales pas op maandag of dinsdag worden gespeeld (weersvoorspelling: beide dagen zonnig).

De US Open wordt de laatste jaren vaak geteisterd door regen. De afgelopen drie jaar moest de mannenfinale steevast op maandag in plaats van zondag worden gespeeld. (NRC)