Weer

Welgeteld een dag zomer is het dit weekeind, met maxima rond 25 graden. Na deze stuiptrekking glijden we gewoon weer af naar herfstweer.

Het warme weer bereikt ons door een wind die, tussen twee drukgebieden in, een duw uit het zuiden krijgt. De straalstroom die boven ons land ligt blijft echter storingen aanvoeren, dus het wordt snel opnieuw wisselvallig. Bovendien hangen de resten van orkaan Katia al boven de Atlantische Oceaan.

Vannacht merken we dit al, het wordt niet kouder dan 15 tot 17 graden. In eerste instantie zijn er opklaringen, maar door teveel vocht in de lucht slibben de meeste dicht met mist en lage wolken.

Morgen start dan ook niet overal zonnig, maar rond tien uur laat de zon zich op de meeste plekken goed zien, waardoor het kwik snel oploopt. Verder zijn er stapelwolken, waarvan een enkele tegen het einde van de middag uitgroeit tot een onweersbui, bij maxima tussen 23 en 27 graden. De noordwestkust – het dichtst bij de naderende storing – heeft de hele dag meer last van hoge bewolking.

Na een avond en nacht met stevige onweersbuien verloopt zondag wat koeler, met in de middag buien.

De start van de nieuwe week is ronduit herfstachtig.