Steun voor Russische ijshockeyclub

Op initiatief van de andere clubs blijft Lokomotiv Jaroslavl behouden voor de Russische ijshockeycompetitie (KFL). Elke club wil drie spelers afstaan aan Lokomotiv, dat woensdag door een vliegtuigcrash tot één (zwaar gewonde speler) werd gereduceerd.

Dit maakte Viacheslav Fetisov, oud-topspeler en tegenwoordig baas van de Russische bond, gisteren bekend. Fetisov zei dat ruim dertig ijshockeyers als eerbetoon aan de slachtoffers en hun nabestaanden hebben aangeboden dit seizoen voor Lokomotiv uit te komen. De bond zal de voorwaarden scheppen voor hun transfer. De KHL gaat waarschijnlijk dinsdag van start.

De ploeg uit de provinciestad Jaroslavl, met een handvol internationale sterren, was woensdag op weg naar Minsk voor een wedstrijd tegen Dinamo. Hun toestel crashte vlak na de start. Alexander Galimov overleefde de ramp. Hij ligt met zware brandwonden in kritieke toestand in een ziekenhuis.

Tot de slachtoffers behoorden de Slowaakse routinier Pavol Demitra, het Tsjechische trio Josef Vasicek, Jan Marek en Karel Rachunek, de Zweedse doelman Stefan Liv en de Canadese coach Brad McCrimmon.

De Wit-Russische aanwinst Roeslan Salei behoorde ook tot de inzittenden. Eerst werd gedacht dat hij aan de dood was ontsnapt omdat hij van plan was eerder naar de hoofdstad van zijn vaderland te reizen. Dat bleek niet het geval.