Opnieuw groot protest in Kairo - veiligheidsmuur Israëlische ambassade neergehaald

Egyptians demolish a concrete wall built around a building housing the Israeli Embassy in Cairo, Egypt, to protect it against demonstrators Friday, Sept. 9, 2011. (AP Photo/Khalil Hamra)
Egyptians demolish a concrete wall built around a building housing the Israeli Embassy in Cairo, Egypt, to protect it against demonstrators Friday, Sept. 9, 2011. (AP Photo/Khalil Hamra) Egyptenaren proberen met man en macht de veiligheidsmuur te slopen. Foto AP / Khalil Hamra

Een groep van honderden Egyptenaren die op de been waren om te protesteren tegen de militaire machthebbers in het land, hebben vandaag een veiligheidsmuur nabij de Israëlische ambassade in Kairo neergehaald.

De met graffiti bedekte muur was recentelijk geplaatst bij de ingang van de ambassade. Egyptische veiligheidsdiensten grepen niet in toen die door de menigte werd beklommen en werd bewerkt met hamers.

De demonstranten begaven zich naar de ambassade vanaf het Tahrir-plein, waar vandaag nog eens duizenden Egyptenaren op de been waren om te protesteren tegen de trage hervormingen van de militaire machthebbers.

Sinds de val van president Hosni Mubarak in februari lijkt de wil om een einde te maken aan het historische vredesverdrag met Israël, te groeien. Het incident waarbij vorige maand vijf Egyptische politieagenten door toedoen van Israëlische veiligheidsdiensten om het leven kwamen, heeft bij de Egyptenaren tevens kwaad bloed gezet.

Verslag van de demonstraties vandaag op het Tahrir-plein:

http://www.youtube.com/watch?v=N1vfILixh9Y&feature=player_embedded