Ontvangst radiostations verbeterd voor dit weekend

De ontvangst van veel radiostations wordt de komende dagen een stuk beter. Het vermogen van de zendmast in Lopik wordt binnen 24 uur verhoogd van tien naar vijftig procent, laat het ministerie van Economische Zaken vanavond weten.

De verhoging van het zendvermogen is de uitkomst van technisch onderzoek en overleg door bemiddelaar Marco Pastors met Novec, de beheerder van de zendmast, en zenderexploitant Broadcast Partners. Dat meldt persbureau Novum.

De voormalig Leefbaar Rotterdam-wethouder bemiddelde in het conflict in opdracht van minister van Economische Zaken Maxime Verhagen (CDA). Die zegt blij te zijn dat de ‘impasse’ tussen de betrokken partijen is doorbroken.

Als het verhogen van de sterkte zonder problemen verloopt, kan het vermogen daarna verder worden verhoogd naar honderd procent. Volgende week is hier naar verwachting meer duidelijkheid over. Het signaal van de zendmast is uit voorzorg beperkt sinds de brand op 15 juli. Veel radiozenders zijn daardoor in grote delen van het land minder goed te ontvangen dan gebruikelijk.