Met de pendelbus naar de Hilversumsche Golf Club

Voor de meeste golfliefhebbers zal het even wennen zijn. Dit weekeinde moeten ze met een pendelbus naar het KLM Open in Hilversum. Maar er is geen andere keus: door de aanhoudende regenval is het meest prestigieuze golftoernooi van Nederland sinds gisteren langzaam in de modder weggezakt.

Parkeren in de drassige weilanden in de omgeving is geen optie, gisteren hadden sommige auto’s een zetje nodig van een tractor. „Ik dacht dat golfliefhebbers altijd vierwielaandrijving reden”, grapte de chauffeur van een pendelbus.

Met extra bussen en nieuwe parkeerplaatsen probeert de organisatie komend weekeinde de toeloop van zo’n 25.000 tot 30.000 golfliefhebbers naar de Hilversumsche Golf Club in goede banen te leiden. Het advies blijft om ook in het weekeinde met het openbaar vervoer te reizen. Vanaf station Hilversum Sportpark rijden vanaf vanmiddag niet de oorspronkelijk geplande vier, maar twaalf pendelbussen het tien minuten durende ritje naar de baan.

Door de wateroverlast kwam het belangrijkste publieksparkeerterrein, ‘P4’ bij de afslag Baarn nabij de snelweg A1, voor een groot deel onder water te staan. Hoewel er voor 20.000 euro aan extra rijplaten werd gelegd in de drassige weilanden, moest het terrein voor het grootste deel worden gesloten.

Het toernooi begon gisteren al met vertraging toen de nachtmerrie van hoofdgreenkeeper Adjan Verploegh werkelijkheid werd: in de nacht voor de openingsdag waren vier greens vernield door vandalen.