Liquavista

Vacaturestop bij Air France-KLM

Amsterdam. De Raad van bestuur van Air France-KLM voert een vacaturestop in bij de Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij. Dat meldde bestuursvoorzitter Pierre-Henri Gourgeon vandaag tijdens een persconferentie. De vacaturestop is onderdeel van eerder aangekondigde bezuinigingsplannen. Vorige week werd bekend dat de luchtvaartmaatschappij naast de al aangekondigde bezuinigingen ter hoogte van 470 miljoen euro, extra maatregelen gaat nemen vanwege de economische moeilijke tijden. De hoogte en de invulling van de extra bezuinigingen zijn nog niet bekend. (Novum)

Minder gasverbruik in sociale huurwoningen

Rotterdam. Woningcorporaties hebben in de eerste helft van dit jaar ruim 110.000 huurwoningen energiezuiniger gemaakt. Daardoor daalde het gezamenlijke gasverbruik van alle 2,4 miljoen Nederlandse corporatiewoningen met circa 2 procent. Dat blijkt uit cijfers die branchevereniging Aedes vanochtend bekendmaakte. Woningcorporaties streven naar 20 procent minder gasverbruik in tien jaar tijd. In de eerste zes maanden van 2011 is het energielabel van 140.000 woningen verbeterd. Zij kregen verwarmingsketels en warmwaterinstallaties met hoog rendement, isolatie van dak, vloer of gevel en dubbel glas voor de ruiten. (NRC)

Gemeente investeert in gebied rond Ahoy

Rotterdam. Ondanks forse bezuinigingen steekt de gemeente Rotterdam 106 miljoen euro in de economische (her)ontwikkeling in het hart van het nu grotendeels verloederde Rotterdam-Zuid. De gemeenteraad ging gisteren akkoord met het voorstel om het gebied rond winkelcentrum Zuidplein en sportpaleis Ahoy nieuw leven in te blazen. Volgens wethouder Karakus (wonen, PvdA) is sprake van een noodzakelijke investering. „We zetten in op jongeren, de nieuwe middenklasse van de toekomst, door het creëren van meer dan vierduizend banen. De investering moet zorgen dat bezoekers langer in het gebied verblijven, waardoor de omzet stijgt.” (NRC)

KPN: topman E-Plus naar raad van bestuur

Amsterdam. De raad van commissarissen van KPN wil de bestuursvoorzitter van dochter E-plus Thorsten Dirks benoemen in de raad van bestuur, zo maakte de telecomaanbieder vandaag bekend. De RvC zal de aandeelhouders tijdens een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders, die vermoedelijk in november plaatsvindt, inlichten. Dirks werkt sinds 1996 voor E-plus, waar hij verschillende managementtaken vervulde tot aan zijn benoeming tot CEO in 2007. Recent was hij verantwoordelijk voor KPN’s internationale mobiele activiteiten. Als Dirks benoemd is in de RvB zal hij op bestuursniveau verantwoordelijk blijven voor Mobile International. Ook blijft hij aan als bestuursvoorzitter van E-plus. (Novum)

Japanse economie krimpt harder

Amsterdam. De Japanse economie is in het tweede kwartaal van 2011 zowel op kwartaalbasis als op jaarbasis harder gekrompen dan bij een eerdere raming naar voren kwam. Dat blijkt vandaag uit een tweede raming van het Japan Economic & Social Research Institute. Het reëel bruto binnenlands product (bbp), gecorrigeerd voor inflatie, daalde op kwartaalbasis van april tot juni met 0,5 procent. Uit een eerdere raming bleek nog dat de economie met 0,3 procent was gedaald. Op jaarbasis was sprake van een daling van het reëel bbp met 2,1 procent. Tijdens de eerste raming werd nog uitgegaan van een krimp met 1,3 procent. (Novum)