Igor Antón wint negentiende etappe in de Vuelta

De Spaanse wielrenner Igor Antón heeft zojuist tijdens de negentiende etappe van de Ronde van Spanje zijn positie in de kopgroep weten te bezegelen met een ritzege. De Italiaan Marzio Bruseghin werd tweede, Dominik Nerz derde.

De renner van de Spaans-Baskische ploeg Euskatel wist vroeg in de wedstrijd te ontsnappen en samen met drie anderen, onder wie ploeggenoot Gorka Verdugo, een kopgroep te vormen. Ondanks pogingen van het peloton om de renners bij te halen, kwam Antón in eigen streek als eerste over de meet.

De bergrit voerde over 158,5 kilometer van Noja naar Bibao. De laatste keer dat de Ronde van Spanje door Baskenland voerde was in 1978. De Spaanse ronde heeft nog twee etappes op het programma staan. Morgen een bergrit van Bilbao naar Vitoria-Gasteiz, overmorgen een vlakke rit van Circuito Del Jarama naar eindplaats Madrid.

Het algemeen klassement blijft nagenoeg ongewijzigd. De Spanjaard Juan José Cobo van Team Geox behoudt de leiderstrui. De Nederlander Bauke Mollema van Rabobank staat trots op plaats vier.