In beeld

Het wereldkampioenschap rugby in Nieuw-Zeeland is begonnen

Het wereldkampioenschap rugby is vandaag in Nieuw-Zeeland van start gegaan. Tot 23 oktober spelen de beste rugbyteams om de wereldtitel die op dit moment nog in handen is van Zuid-Afrika. Na de openingsceremonie in Auckland beten Nieuw-Zeeland en Tonga het spits af. De All Blacks wonnen met 41-10 van het bezoekende Tonga. Bekijk hieronder beelden van onder andere de openingsceremonie en de eerste wedstrijd.
Een jongen raakt een gigantische rugbybal aan tijdens de openingsceremonie van het Wereldkampioenschap rugby in Nieuw-Zeeland.
Philippe Lopez / AFP
De openingsceremonie van het Wereldkampioenschap rugby in Nieuw-Zeeland.
Jacky Naegelen / Reuters
Supporters van het Nieuw-Zeelandse rugbyteam arriveren bij het Eden Park stadion in Auckland voor de openingsceremonie.
Rob Griffith / AP
Het rugbyteam van Argentinië tijdens een training in het Otaga stadion in Dunedin. Morgen speelt het team tegen Engeland.
Natacha Pisarenko / AP
Een Maori voert een dans uit tijdens de openingsceremonie in Eden Park.
Franck Fife / AFP
De spelers uit Wales tijdens hun training in Porirua Park in Porirua. Zondag speelt Wales de eerste wedstrijd tegen Zuid-Afrika.
Themba Hadebe / AP
Maori-dansers tijdens de openingsceremonie.
Bogdan Cristel / Reuters
Het uitzicht op Eden Park, net voor de openingsceremonie.
Francois Xavier Marit / AFP
Richard Kahui van Nieuw-Zeeland (de All Blacks, vanwege de zwarte shirtjes) scoort in de wedstrijd tegen Tonga in Eden Park.
Jacky Naegelen / Reuters
Finau Maka (Tonga) tackelt Richard Kahui (R, Nieuw-Zeeland).
William West / AFP
Tonga voert de Haka-dans uit, een ceremoniële dans van de Maori's uit Nieuw-Zeeland, voor aanvang van de wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland.
Phil Walter / AFP
Rugbyfans wachten bij de hekken voor de opening van Queens Wharf in Auckland om de openingswedstrijd van het wereldkampioenschap op grote schermen te kunnen bekijken.
Bradley Ambrose / AFP
ga's fullback Vungakoto Lilo gets grounded during the 2011 Rugby World Cup pool A match between New Zealand and Tonga at the Eden Park stadium in Auckland on September 9, 2011. AFP PHOTO / WILLIAM WEST
William West / AFP
Tonga and New Zealand All Blacks players engage a scrum during their Rugby World Cup Pool A match at Eden Park in Auckland September 9, 2011. REUTERS/Bogdan Cristel (NEW ZEALAND - Tags: SPORT RUGBY)
Tonga bindt de strijd aan in een scrum tijdens de openingswedstrijd tegen Nieuw-Zeeland.
Francois Xavier Marit / AFP
De nummer acht van Tongo, Viliami Ma'afu, wordt tegen de grond gewerkt door leden van de All Black's (Nieuw-Zeeland).
Frank Fife / AFP
Jimmy Cowan van het nationale team van Nieuw-Zeeland vangt de bal tijdens de openingswedstrijd van het wereldkampioenschap rugby in Nieuw Zeeland.
Bogdan Cristel / Reuters