Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Economie

Het trauma van 9/11 is verwerkt

NEW YORK, NY - SEPTEMBER 07: Workers prepare the north pool waterfall as construction continues on the National September 11 Memorial & Museum at the World Trade Center site on September 7, 2011 in New York City. The memorial features two reflecting pools on the footprints of the twin towers. The memorial is scheduled to be dedicated on September 11, 2011, the tenth anniversary of the World Trade Center terrorist attacks. Mario Tama/Getty Images/AFP == FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==
NEW YORK, NY - SEPTEMBER 07: Workers prepare the north pool waterfall as construction continues on the National September 11 Memorial & Museum at the World Trade Center site on September 7, 2011 in New York City. The memorial features two reflecting pools on the footprints of the twin towers. The memorial is scheduled to be dedicated on September 11, 2011, the tenth anniversary of the World Trade Center terrorist attacks. Mario Tama/Getty Images/AFP == FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY == AFP

Amerikanen herdenken zondag 9/11. Een groot deel van de New Yorkers die in de WTC-torens verbleef, of hulp verleende, heeft een traumatische ervaring gehad. Maar al na een half jaar kwam onder New Yorkers een posttraumatische stress-stoornis niet vaker voor dan elders. Behalve bij de brandweerlieden.

In Beeld, p 14 en 15: de hoge hakken die het overleefden