Galliano 'symbolische' boete om antisemitisme

FILE - In this Feb. 28, 2011 file photo, fashion designer John Galliano arrives at a police station in Paris. A Paris court on Thursday, Sept. 8, 2011 convicted former Christian Dior designer John Galliano for making anti-Semitic insults and gave him a suspended sentence of euro 6,000 ($8,400) in fines. (AP Photo/Michel Euler, File)
FILE - In this Feb. 28, 2011 file photo, fashion designer John Galliano arrives at a police station in Paris. A Paris court on Thursday, Sept. 8, 2011 convicted former Christian Dior designer John Galliano for making anti-Semitic insults and gave him a suspended sentence of euro 6,000 ($8,400) in fines. (AP Photo/Michel Euler, File) AP

Hij is voldoende gestraft met zijn ontslag bij Dior en de mediahype.

De Franse rechtbank heeft modeontwerper John Galliano veroordeeld voor antisemitische uitlatingen. Hij krijgt een voorwaardelijk boete van 6.000 euro. Daarnaast moet Galliano een symbolische euro betalen voor iedereen die hij direct heeft beledigd. De rechter oordeelde dat de mediahype en zijn ontslag bij Dior al voldoende straf waren.

Galliano kwam in februari in opspraak omdat hij zich schuldig zou hebben gemaakt aan antisemitisme en bedreiging. Er dook een video op waarin de ontwerper zijn liefde voor Hitler uitsprak en tegen een Joodse vrouw zei dat haar voorvaderen het verdienden om vergast te worden. Hierop besloot zijn werkgever, modehuis Christian Dior, hem te ontslaan. Galliano zegt dat hij op het moment van de uitbarsting onder invloed was van alcohol, valium en slaapmiddelen. (AP)