Feesten met 'Ome Roon'

House IbizaNed. 3, 21.05-21.55 uur

Nu er 200 miljoen euro moet worden bezuinigd, klagen de omroepen over slinkende budgetten. Maar PowNed gaat er toch even anders mee om. In het nieuwe programma House Ibiza, vanaf vandaag te zien op Nederland 3, wordt er met geld én champagne gesmeten. Letterlijk: uit het raam van de Hummer waarmee een van de gasten, Ronald Plasterk (oud-minister van OCW) wordt afgehaald. Over het plaveisel van het luxe appartement, in het zwembad, zelfs de cactussen krijgen af en toe een glaasje.

House Ibiza, dat wordt gepresenteerd door Rutger Castricum en Dominique Weesie, reisde afgelopen zomer met 22 prominente Nederlanders naar Ibiza. „Op uw kosten”, benadrukt de omroep op de site. In de eerste aflevering zijn, afgezien van Plasterk – ‘Ome Roon’ voor Rutger – ook Barbara Barend en Guido Weijers van de partij. Er wordt wat geschilderd, gedanst en buiten op de bank, begeleid door krekelgeluiden, doet men ook een poging tot een serieus gesprek à la Villa Felderhof. Is Barend, die net een zoon heeft gekregen met haar vriendin, toevallig ook „het mannetje in huis”? En wordt het Plasterk door partijgenoten niet kwalijk genomen dat hij PowNed op slinkse wijze het publieke bestel heeft ingerommeld? Er wordt even op de vragen ingegaan, maar vooral niet té serieus. Want dan is het weer tijd voor het zwembad en champagne. En o ja, de grootste ontboezeming in deze aflevering: Ome Roon heeft ooit in een „pedagogisch moment” spacecake met zoon gegeten.

Rosan hollak