Espresso met José Mourinho

Wesley Sneijder noemde Real Madrid-trainer José Mourinho gisteren een genie. ‘Als Oranje nog eens de allerbeste ter wereld wil worden, moeten ze Mourinho halen,’ zei de middenvelder van Inter. Ik spreek José Mourinho in Madrid en vraag hem om een reactie.

Real Madrid's coach Jose Mourinho from Portugal looks on during his Super Cup final second leg soccer match against FC Barcelona at the Camp Nou Stadium in Barcelona, Spain, Wednesday, Aug. 17, 2011. (AP Photo/Manu Fernandez)
Real Madrid's coach Jose Mourinho from Portugal looks on during his Super Cup final second leg soccer match against FC Barcelona at the Camp Nou Stadium in Barcelona, Spain, Wednesday, Aug. 17, 2011. (AP Photo/Manu Fernandez) Jose Mourinho. Foto AP / Manu Fernandez

Naam

Wesley Sneijder noemde Real Madrid-trainer José Mourinho gisteren een genie. ‘Als Oranje nog eens de allerbeste ter wereld wil worden, moeten ze Mourinho halen,’ zei de middenvelder van Inter. Ik spreek José Mourinho in Madrid en vraag hem om een reactie. ‘Wesley is een tuinkabouter,’ zegt de trainer van Real. ‘En dan ook nog een domme tuinkabouter.’ Hij neemt een slokje espresso. ‘Waarom zou ik coach van Oranje willen worden als ik ook voor 25 miljoen euro kan gaan naar een Russische club waarvan ik de naam niet kan uitspreken?’ Maar Mourinho gaat ook niet naar Rusland. Waarom wil hij niet de coach worden van de club waarvan hij de naam niet kan uitspreken? ‘Omdat ik de naam niet kan uitspreken,’ zegt Mourinho.

Klopt het dat Besiktas-voorzitter Yildirim Demiroren een blanco cheque aan Mourinho heeft aangeboden? ‘Al biedt hij me 25 miljoen blanco cheques aan,’ zegt de trainer van Real. ‘Yildirim Demiroren is een veel te lastige naam. En Besiktas bekt ook niet lekker.’ Wat vindt Mourinho van het commentaar van Wesley Sneijder dat hij het incident met FC Barcelona-assistent Tito Vilanova anders zou hebben opgelost? ‘Dat is nijd,’ zegt de trainer van Real. ‘Omdat hij niet bij de ogen van Vilanova kan.’ Verwacht hij dat Real Madrid dit seizoen de hegemonie van Barcelona doorbreekt? ‘Het klinkt onmogelijk,’ antwoordt Mourinho, ‘maar toch zullen we Messi een kopje kleiner maken.’