Djokovic en Federer bereiken halve eindstrijd US Open

Tipsarevic en Djokovic omhelzen elkaar na hun kwartfinale gisteravond op Flushing Meadows, New York. Foto Reuters / Shannon Stapleton

Nummer één van de wereld Djokovic en vijfvoudig US Open-winnaar Federer hebben zich in New York geplaatst voor de halve finales. Djokovic ging door ten koste van Tipsarevic, Federer klopte Jo-Wilfried Tsonga.

Djokovic had het in de eerste twee sets heel moeilijk tegen zijn landgenoot Janko Tipsarevic: de eerste set won de Serviër in een gemakkelijke tiebreak (7-2), maar de tweede set, die ook in een tiebreak eindigde, moest Djokovic aan Tipsarevic laten (7-3). Aan het einde van de derde set, die Tipsarevic kansloos met 6-0 zou verliezen, kreeg de als twintigste geplaatste Serviër last van zijn hand, waarna hij in de vierde set bij een 3-0 achterstand besloot de partij op te geven.

In de halve finales treft Djokovic Roger Federer, die betrekkelijk eenvoudig in drie sets won van de Fransman Jo-Wilfried Tsonga: 6-4, 6-3, 6-3. Eerder gisteravond bereikten de Amerikanen Andy Roddick en John Isner de kwartfinales. Voormalig US Open-winnaar Roddick was met 6-3, 6-4, 3-6, 6-3 te sterk voor de als vijfde geplaatste Spanjaard David Ferrer. Isner, als 28e geplaatst, rekende af met de als twaalfde geplaatste Gilles Simon. Daar had de Amerikaan drie tiebreaks voor nodig: 7-6 (2), 3-6, 7-6 (2), 7-6 (4).

Wozniacki en Serena Williams treffen elkaar in halve finale

Caroline Wozniacki speelt in de halve finale van de US Open tegen Serena Williams. De Deense nummer een van de wereld versloeg gisteravond in de kwartfinalea Andrea Petkovic uit Duitsland met 6-1, 7-6 (5). Williams won op haar beurt van de Russische Anastasia Pavlyuchenkova: 7-5, 6-1.

De andere halve finale bij de dames in New York gaat tussen de Australische Samantha Stosur en de Duitse Angelique Kerber. Stosur, als negende geplaatst, zorgde voor een stunt door met tweemaal 6-3 van de als tweede geplaatste Russin Vera Zvonareva te winnen. Kerber was met 6-4, 4-6, 6-3 te sterk voor de Italiaanse Flavia Pennetta.