Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Terrorisme

De Twin Towers overleven in inkt, verf en stof

Definitieve Twin Towers op de rug van een Amerikaan. Foto Jonathan Hyman

De herinnering aan de Twin Towers, die bijna tien jaar geleden door een terroristische aanval compleet instortten, leeft niet alleen voort in gedachten, maar ook op lichaamsdelen, gebouwen, voertuigen en kledingstukken.

De tragische gebeurtenis is voor veel mensen de aanleiding geweest om de torens op hun lichaam te laten tatoeëren of op de motorkap van de auto te laten airbrushen. Anderen, onder wie vele kunstenaars, gebruikten de ineenstorting als vertrekpunt voor een artistiek object. De Amerikaanse krant The New York Times maakte een foto-overzicht.