Clinton: Al-Qaeda achter nieuwe bedreigingen 9/11

on the floor of the New York Stock Exchange Friday, Sept. 9, 2011. (AP Photo/Richard Drew)
on the floor of the New York Stock Exchange Friday, Sept. 9, 2011. (AP Photo/Richard Drew) Hillary Clinton wordt geïnterviewd . Foto AP / Richard Drew

Volgens minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton zit terreurorganisatie al-Qaeda achter de “geloofwaardige, maar onbevestigde” bedreigingen. Eerder vandaag werd bekend dat onder meer New York en Washington bedreigd worden, twee van de steden die tien jaar geleden in het hart werden getroffen door de aanslagen van 11 september.

“We komen hier in New York bijeen met specifieke, geloofwaardige, maar onbevestigde informatie dat al-Qaeda opnieuw van plan is de Amerikanen kwaad te doen en in het bijzonder New York en Washington aan te vallen”, liet Clinton vandaag in een toespraak weten.

Persbureau Reuters meldt op gezag van een regeringsfunctionaris dat de bedreigingen gelinkt worden aan de Egyptenaar Ayman Al-Zawahiri, sinds juni de nieuwe leider van al-Qaeda.

Vanochtend werd duidelijk dat de Verenigde Staten hun anti-terreurinspanningen verdubbelen wegens de bedreiging die verband houdt met het tienjarige ‘jubileum’ van 9/11. Een bron rond de Amerikaanse justitie vertelde aan Reuters dat de veiligheidsdiensten op zoek zijn naar twee of drie verdachten die te maken zouden hebben met de dreiging.

De extra alertheid van de VS houdt onder meer verband met de inhoud van documenten die zijn gevonden in het huis van de in mei gedode terroristenleider Osama bin Laden. Al-Qaeda zou rond het tienjarig ‘jubileum’ van 9/11 opnieuw een aanslag willen plegen, aldus een functionaris van de FBI in New York.