5 redenen om uit te gaan

1 comedy

9/11 Forever

Amsterdam: Boom Chicago. Tijd: 20.15u, zaal open 18.30u. T/m 18 sept. www.boomchicago.nl

Boom Chicago laat op humoristische wijze de consequenties zien van de aanslagen van 11 september 2001, die Amerika en de wereld veranderden.

2 uitfeest

UITfestival Nijmegen

Nijmegen: in en rondom het Valkhofpark. Za 14.00-24.00u. Gratis. www.uitfestivalnijmegen.nl

In het Valkhofpark, op diverse podia, op straat en in Museum Het Valkhof presenteren de Nijmeegse culturele instellingen en producenten 10 uur lang een programma met muziek, dans, film, literatuur, beeldende kunst en theater en cabaret. Met o.a. T.r.a.s.h., Joy Wielkens, Souldada, The Secret Sisters en Zwart Licht XL.

3 mode

De Mode?Show - iCoon!

Amersfoort: tuin van De Mariënhof. Zo 12.00, 14.00 & 16.00u. Entree: gratis. www.modeshow.org

Meters cellofaan, Russische gedichten, improvisatiezang, bewogen portretten en filmdiva’s vormen dit jaar de ingrediënten van de Mode?Show, in de beeldentuin van voormalig weeshuis De Mariënhof. Een cross-over van mode, art en performance.

4 24 uur cultuur

Rotterdam. Za 17.00u tot zo 17.00u. Passe-partout: 10 euro (t/m 12 jr gratis). www.24uurcultuurrotterdam.nl

Tijdens 24 uur cultuur houden Rotterdamse culturele instellingen een etmaal lang open huis of geven een voorproefje van hun programma in het komend seizoen. Het NAi trapt af met de opening van de door OMA vormgegeven Schatkamer. Verder o.a. een horrormusical in de Fenixloods, 24 uur lang non-stop bandjes op het podium van Grounds, nachtelijke fietstochten van Parfum de BoemBoem, en het Gergiev Festival dat met Het Langste Orkest ter Wereld de Erasmusbrug overtrekt.

5 Kunstmanifestatie

Festival de Basis. Hoe vrij zijn wij?

Utrecht: Neudeflat. Zo 11.00-21.00u. Gratis. www.9-11-neudeflat.nl

Op zondag kun je door middel van een kunstroute door de Neudeflat terugblikken op 9/11. Kilimanjaro Productions en Vrede van Utrecht nodigen Utrechtse kunstenaars uit te verbeelden wat vrijheid voor hen betekent, 10 jaar na Nine Eleven. Bezoekers lopen volgens een variabele ‘dienstregeling’, met verschillende routes door het flatgebouw.