Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Defensie

Terugkijken: de VPRO Import-aflevering over 11 september

VPRO Import - 11 september
VPRO Import - 11 september

Gisteren werd de indrukwekkende documentaire 9/11: The Day that Changed the World uitgezonden door VPRO Import. Hier is hij terug te zien.

De documentaire van Brian Lapping laat verschillende Amerikaanse beleidsmakers van toen - zoals voormalig minister van Defensie Donald Rumsfeld, voormalig burgemeester van New York Rudy Giuliani en voormalig vice president Dick Cheney - aan het woord over hoe ze die ochtend van 11 september 2001 beleefden en wat ze deden om de controle over het land terug te winnen na de aanval.

De hele documentaire van iets meer dan anderhalf uur is terug te kijken via Uitzending Gemist:

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Mocht de uitzending daar niet meer terug te zien zijn, staat de documentaire ook in z’n geheel op Youtube.