Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Weer

Weer

De meeste regen en wind trekken vanavond over Nederland. In het noorden valt mogelijk 20 tot 40 millimeter. Langs de west- en noordkust gaat het het hardst waaien, met windstoten tot 100 km/u.

Vannacht neemt de zuidwestenwind af tot krachtig of hard langs de kust. De regen wordt gevolgd door buien. Het koelt af tot 13 graden.

Morgen blijft het stevig waaien, matig, kracht 4 boven land. Aan zee en op het IJsselmeer waait een krachtige tot harde westenwind, kracht 6 tot 7. Vanaf de Noordzee blijven buien komen, vooral in de richting van het noorden van het land. In het zuiden valt een enkele bui en is er, net zoals langs de westkust, in de middag ook ruimte voor een opklaring. Het blijft fris met temperaturen tussen 16 en 18 graden.

Donderdag is er weinig zon en zijn er perioden met regen. Ook dan waait een straffe zuidwestenwind, matig en aan zee krachtig tot hard. Het wordt 15 tot 17 graden.

Vrijdag lijkt een droge dag te worden met wolken en zon. Een afnemende zuidwestenwind voert zachtere lucht aan. De temperaturen stijgen naar 17 tot 20 graden.

Zaterdag wordt het wat warmer met temperaturen tussen 20 en 24 graden, maar neemt de kans op een bui in de loop van de dag weer toe.